Saturday, October 1, 2011

Saya rasa malu..sebab saya hipokrit~~XD

Assalamualaikum...

Saya rasa malu sangat...Ntah,dah acap kali saya rasa saya talks about religion but sometimes it's doesn't makes sense on me.Rasa malu menerjah tiba-tiba.Malu sangat-sangat.Terasa diri ini hipokrit.Cakap tak serupa bikin.Talks about that and that,but it's really hard to make.Senang cakap tapi serious,i feel that way.

Time perjumpaan badar pun,saya rasa malu sangat.Sebab kat situ saya je yang tak tdung labuh.At least lebih bahu.Tudung saya betul-betul atas bahu.Saya masih tak sedia nak tudung labuh.Sebab saya takut akan malukan orang tudung labuh.I'm not a perfect muslimah.Saya ni biasa-basa je.

Bila saya cakap kat kawan saya kenapa saya rasa malu,kawan saya cakap "buat apa kau nak malu.Untuk pengetahuan kau orang macam kau la senang dekati pelajar yang bermasalah.nak comunicate dengan kau lg diaorang selesa sebab kau rilek je.Tudung bukan masalah.Cuba kau buka mata kau tengok sekeliling,kadang-kadang orang tudung labuh sendiri yang memalukan agama.At least kau sedar diri yang kau tak sebaik mana and then kau tak nak tudung labuh sebab kau ni biasa-biasa je.Kadang-kadang aku yang malu dengan kau.Yelah,aku ni siapa,tudung lepas bahu tapi kadang-kadang perangai aku pun terlebih juga."

 

Saya terdiam.Sometimes that quotes cheer me up.Tak sangka kan?Kata-kata tu buat saya rasa lagi bersemangat dalam menjalankan dakwah dan tarbiah.Walaupun kadang-kadang saya tersasar sekejap tapi tak pe,saya manusia.Manusia yang biasa-biasa jer.Bukan malaikat la yang tak pernah buat kesalahan.


Lepas jadi anggota badar,saya rasa ramai orang melihat perlakuan saya.Mungkin saya yang perasan sendiri.Tapi mungkin juga benar.Ntah,saya rasa menjadi anggota badar umpama membawa nama islam itu sendiri walaupun hakikatnya memang semua orang islam bawa nama islam,tapi kalau kat sekolah tu saya rasa macam anggota badar yang main peranan penting dalam menyebarkan dakwah.Ntah la.Sekarang rasa malu ku semakin menebal.Tapi kadang-kadang menipis.Hahaha.Ntah,saya pun tak pasti~~huhuhu...Xb

No comments:

Post a Comment