Thursday, March 15, 2012

Assalamualaikum.....


Ape khabar? Sihat semua? Kali ni nak cerita pasal benda yang sangat-sangat bagi inspirasi pada saya. Saya harap dia bagi inspirasi buat korang jugak :) .
Cerita ni sangat-sangat bagi inspirasi buat sesiapa yang nak jadi doktor. Yelah kan,jadi doktor bukan senang. Kita kena bagi komitmen yang tinggi untuk sesatu kes tu kan? Cerita ni,overall nak expose kerjaya doktor ni macam mana (i guess) .Aku suka watak utama lelaki Aizawa Kousaku (Yamashita Tomohisa). Dalam cerita nih,dia cool sangat!!!! Cerita ni merangkumi persahabatan,percintaan,and pengorbanan.
Cerita nih pun best! Overall nak cakap yang ilmu tu kat mana-mana boleh cari. Not only in class la. Lagi 1,ilmu ni,kita boleh dapat dengan macam-macam cara. Bukan duduk,belajar, baca buku jer. Kadang-kadang,dengan orang gila pun kita boleh dapat ilmu yang tak disangka-sangka :)


Lagu pun macam-macam ada. Saya sangat-sangat minat pada lagu-lagu inggeris yang bermotivasi. Contohnya, The Climb- Miley Cyrus, When i'm Gone-Simple Plan. Lagu melayu pun ade gq. Contoh macam lagu tema brand tuh, Juara,Generasi hebat,Mimpi yang Pasti-Vince,Ku berlari-Firdaus ft Cat Farish. Dengar lah lagu-lagu tuh. Best sangat!!!!!!


tapi yang paling bagi kekuatan and inspirasi tentunya...
SUBAHANALLAH <3

No comments:

Post a Comment